top of page
Skriver

Ansökningsprocessen

Information om ansökningsprocessen under 2023

Nu har Leader Polaris öppnat upp för ansökningar i nya programperioden, klicka här så kommer du till motsvarande sida i vår vår nya webb. 

Viktigt! Ta alltid kontakt med oss på utvecklingskontoret innan du går vidare och skickar in en ansökan i Jordbruksverkets e-tjänst, genom kontoret får du tillgång till alla underlag som behövs för ansökan. 

Driva projekt 2016-2022

När du som stödmottagare har fått beslut från Jordbruksverket är det grönt ljus för att starta genomförandet av projektet. I början av projektet håller vi på leaderkontoret alltid en genomgång av beslutet tillsammans med dig som stödmottagare, därutöver ger även vår projektekonom en genomgång av hur ansökan om utbetalning går till.

 

Genomförande av projektet ska alltid ske i enlighet med beslutet. Det är viktigt att du alltid ansöker om ändring av ditt beslut om stöd om inriktning, budget, finansieringsplan eller något annat väsentligt ändras jämfört med hur det var tänkt. Om du behöver ansöka om ändring kontaktar du Sara på leaderkontoret som hjälper er vidare.

 

Ansök om utbetalning ofta. Ansökan om utbetalning görs i Jordbruksverkets e-tjänst. Vi rekommenderar alla stödmottagare att skicka in en första ansökan om delutbetalning redan ett par månader in på genomförandet och leaderkontoret finns tillgänglig för att svara på frågor och guida i e-tjänsten.

Mer information om att ansöka om utbetalning hittar du på Jordbruksverkets webb här: Att ansöka om utbetalning
 

Avsluta projekt 2016-2022

Var ute i god tid!


När projektets slutdatum närmar sig är det dags att påbörja slutredovisningen. Ansökan om slututbetalning sker även den i Jordbruksverkets e-tjänst och ska kompletteras med några lokala frågor som vi på Leader Polaris behöver få svar på, kopplat till vår specifika utvecklingsstrategi.

Ansökan om slututbetalning måste ha inkommit innan slutdatum för projektet har passerat. Om du inte hinner slutredovisa projektet i tid måste du ansöka om förlängning innan projektets slutdatum har passerat.

Leaderkontoret finns behjälpligt för att svara på alla frågor som kan tänkas uppstå i processen, så tveka inte att höra av dig.

bottom of page